Ghid SEO pentru începători tutorial gratuit

Am scris acest ghid pentru începători, deoarece cred că cunoștințele despre optimizare SEO în Google ar trebui să fie pentru toți și nu doar pentru câțiva „experți”. Este adevărat că poziționarea motorului de căutare poate fi un pic dezordonată cu anumite cuvinte, metode și instrumente, dar este adevărat că, cu cele mai de bază concepte, puteți obține rezultate foarte bune .

Păi, la treaba!

Ce este SEO sau optimizarea motoarelor de căutare?

SEO ( Search Engine Optimization ) nu este nimic altceva decât metoda scrieri de a optimiza un site pentru a-și îmbunătăți poziția în rezultatele obținute de către motoarele de căutare. Adică, încercați să faceți ca site-ul dvs. să se poziționeze primul atunci când utilizatorii caută pe Google.

Este adevărat că Google dorește foarte mult să acorde mai multă importanță unei poziționări web cu un text mai uman, dar asta nu înseamnă că nu continuă să se concentreze asupra aspectelor de bază și tehnice ale optimizarări SEO pe care vi le voi explica acum.

Definitie SEO

„ Optimizare SEO ” sau poziționarea web este procesul de îmbunătățire a vizibilității unui site web în rezultatele organice ale diferitelor motoare de căutare.

Ce este optimizare SEO pe pagină?

SEO On Page este numele dat optimizării care poate fi făcut direct pe paginile site-ului web pe care încercați să le poziționați în rezultatele pe Google, adică tot ceea ce puteți înbunatati pe site-ul dvs. pentru a încerca să apară primul în căutările cu Google. Citiți mai jos articolul complet despre seo on page sau click aici!

Ce este optimizare SEO Off Page?

SEO Off Page este numele dat optimizării cu care se încearcă poziționarea cu ajutorul unor site-uri externe, adică tot ceea ce puteți face „în afara site-ului dvs. web” pentru a încerca să dominati prima pozitie din căutările Google. Acestea se numesc link-uri de intrare sau backlinks

Cum funcționează motorul de cautare Google?

Pentru a vă atinge obiectivul trebuie să știți mai întâi cum funcționează motorul de căutare Google, nu credeți?

Trebuie să înțelegeți că Google, practic, ceea ce doreste este întotdeauna să dea cel mai bun (sau cel mai de succes) răspuns pentru ceea ce caută o persoană.

Și pentru a face acest lucru, executa o serie de faze:

Google accesează în mod constant site-urile web cele care doresc să fie accesate, desigur pentru a afla ce conțin. Această fază este cunoscută și sub denumirea de crawling .

Apoi, Google indexează toate acele informații pe propriile servere, pentru a le avea bine organizate si a le accesa mai ușor. Ca și cum ar fi cuprinsul unei biblioteci în care scrie ce a găsit și apoi o relaționeaza cu termeni, entități și cuvinte cheie apoi o identifică.

Atunci când cineva folosește motorul de căutare, Google derulează prin cuprinsul său pentru a vedea ce a salvat în raport cu intenția de căutare a utilizatorului, și decide ce poate fi dat ca răspuns.

Acum este momentul în care algoritmii Google sunt responsabili de a aranja informațiile în funcție de modul în care consideră că acestea pot răspunde mai bine la căutarea utilizatorului și care sunt mai relevante.

În cele din urmă, Google afișează informațiile din paginile rezultatelor căutării (paginile rezultatelor motorului de căutare ) în funcție de modul în care crede că poate fi mai util pentru utilizator:o listă de site-uri,o hartă, videoclipuri, un tabel etc.

Și acesta este procesul rapid rezumat a ceea ce face Google.

Cum pot optimiza Seo site-ul sau blogul meu?

Să trecem la punct. Există multe lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vă îmbunătățiți poziționarea pe web, dar vreau să precizez câteva detalii de care Google va ține cont și care sunt de bază, si foarte importante :

Verificați dacă site-ul dvs. web funcționează. Logic, nu? Apoi , vă sfătuiesc să alegeți cel mai bun hosting , pentru că o bună găzduire va ajuta sa aveți un website mereu online , SFAT citiți comentariile clientilor

Viteza de încărcare a site-ului dvs. web . De regulă, paginile web care se încarcă mai rapid sunt cele mai vizitate, iar Google va analiza acest lucru.

Dacă conținutul dvs. este distribuit mult . Dacă conținutul dvs. este de calitate și unic, și de asemenea, veți obține multe distribuiri, atunci veți primi mai multe vizite; În acest fel Google va înțelege că oamenilor le place și va oferi o poziționare pe masura.

Comportamentul utilizatorului pe site sau pe blog. De asemenea, Google știe dacă utilizatorul a găsit site-ul dvs. din motorul de căutare și dacă i-a servit pentru ceea ce căuta.

În plus față de aceste sfaturi, există câteva noțiuni de bază pe care mulți „profesionisti” nu le dau imortanța,si în cele din urmă, nu ajung să fie facute. Dar aceste aspecte simple sunt fundamentele SEO pe site-ul dvs. și pe cel mai scump și frumos site pe care l-ați văzut vreodată.

Ei bine, acestea sunt:

Optimizează Adrese URL


Adresele URL ale site-ului sau blogului dvs. trebuie să fie „prietenoase”, adică sunt simple și sugerează conținutul paginii .

De exemplu, aceste 2 link-uri duc la același articol dar, cu care credeți că Google și utilizatorii vor afla mai ușor despre ce este vorba?

1.https://www.cuseo.ro/?p=10

2.https://www.cuseo.ro/tutorial-romanesc-wordpress-manual-complet/

În WordPress puteți schimba acest lucru din meniul Setări> Linkuri permanente , unde puteți alege între mai multe opțiuni. Unele NU sunt deloc prietenoase , altele sunt prietenoase și altele sunt cel puțin pentru mine cele mai prietenoase

FOARTE important dacă website sau blogul dvs folosește adrese URL vechi aveți nevoie de o redirecție 301 asa nu pierdem traficul deja poziționat în google

Deci, știți, nu contează dacă decideți să creați un blog pe cont propriu, în WordPress, sau orice altă platformă; nu uitați să vă faceți adresele URL „prietenoase”.

Optimizeaz-ți titlurile si subtitlurile

Titlurile paginilor și articolelor dvs. sunt foarte importante, deoarece este unul dintre primele lucruri pe care le va citi Google să afle dacă conținutul dvs. are legătură cu ceea ce caută utilizatorul.

Acesta va fi, de asemenea, primul lucru pe care îl vedeți în rezultatele căutării, deci:

Fii clar și direct : Alegeți un titlu care definește bine conținutul paginii.
Creați titluri unice pentru diferitele pagini pe care le are site-ul sau blogul dvs.
Scrieți un titlu care să nu depășească 70 de caractere , pentru că altfel Google îl va tăia în rezultatele căutării.
Încercați să scrieți cel mai important și descriptiv cuvânt la începutul titlului.
Dacă doriți să separați anumite expresii sau cuvinte, folosiți simboluri precum cratima «-« sau bara «|»

Optimizeazarea metadescrierilor

Ca și titlurile, este foarte important să puneți descrieri pe toate paginile și articolele site-ului sau blogului dvs.

De fapt, toate recomandările pe care le-am comentat pentru titlu sunt valabile și pentru descriere, deși în acest caz limita caracterelor care sunt afișate apoi în rezultatele Google se poate modifica în funcție de căutarea făcută de utilizator.

În mod normal, limita pentru descrieri era de până la 156 de caractere , dar cu modificările efectuate de Google, acesta poate ajunge acum la 300 de caractere

Sfatul meu este să faceți o descriere cu 1 sau 2 propoziții scurte și clare pe baza titlului în sine , apoi în timp verificați dacă Google le arată sau pune o altă descriere, iar cu Search Console analizați dacă oamenii fac clic pe rezultatul dvs. sau Dacă credeți că puteți adapta mai bine descrierea la căutarea care vi se potrivește cel mai bine.

După cum veți vedea, în descrierile mele adaug de obicei emoji și alte simboluri pentru a încerca să captez atenția utilizatorului

Optimizează etichetele antetului

Google nu se uită doar la linkurile, titlurile și descrierile dvs. De asemenea, căutați etichetele antet pe care le conțin paginile și articolele dvs.

Acestea sunt titlurile și subtitrările pe care le utilizați la scriere pentru a vă organiza conținutul și pe care le veți recunoaște în HTML cu etichetele h1, h2, h3, h4 … până la < h6 >

Eticheta h1 este cea mai mare și face ca textul să fie mult mai mare, în timp ce h6 este cel mai mic și are cel mai mic text. Întrucât etichetele mai mari sunt adesea folosite pentru a pune cele mai importante lucruri, Google va analiza mai mult aceste etichete pentru a afla despre ce este vorba în conținutul dvs.
Sfatul meu este să nu abuzați de cele mai importante etichete . Pur și simplu organizați-vă textul cu logică și bun simț :

< h1 >: Folosește-l ca și cum ar fi titlul conținutului tău, așa că o dată este mai mult decât suficient.

< h2 > : țineți minte să împărțiți pagina sau articolul în cele mai importante secțiuni. Cu siguranță nu aveți nevoie de mai mult de 4 sau 5. Este recomandabil să le utilizați cu, cuvinte cheie cu coadă lungă .

< h3 >: Dacă conținutul fiecărei secțiuni este foarte extins, încercați să îl împărțiți în sub-secțiuni cu această etichetă. Dacă acesta este cazul tău, nu cred că trebuie să îl folosești de mai mult de 10 ori. Aici puteți folosi cozi lungi ( cuvinte cheie în fraza ).

Iar < h4 > < h1 > < h6 > : dacă nu scrieți o teză de doctorat sau o carte, cred că atingerea acestui nivel de organizare poate fi contraproductivă. Îl poți folosi uneori în cazuri foarte specifice, dar sincer, dacă conținutul tău nu este foarte extins, nu cred că ai nevoie de ele.

Optimizare cuvinte cheie

„Cuvinte cheie” sau keywords sunt cele cu care doriți ca utilizatorul să găsească conținutul dvs. atunci când caută pe Google. Pentru a face acest lucru, trebuie să le alegeți pe cele care se potrivesc cel mai bine subiectului despre care scrieți, să căutați unele relaționate de același subiect care ar putea fi de interes și să le folosiți cu capul pe conținutul dvs.

De asemenea, este recomandat 100% să le utilizați în secțiunile pe care le-am explicat anterior ( URL-uri, titluri, descrieri, rubrici etc. ), astfel încât Google să le găsească mai bine. În acest fel, atunci când cineva caută pe acel subiect și folosește oricare dintre aceste cuvinte cheie, Google va lua în considerare dacă site-ul dvs. web le are sau nu.

De exemplu, dacă scrieți un articol pentru a recomanda cea mai bună găzduire pentru WordPress , un sfat bun poate fi utilizarea cuvintelor cheie „cel mai bun” și „hosting”.
Sfatul meu este să nu vă obsedeze cuvintele cheie .

Este clar că trebuie să utilizați cuvinte cheie și concepte conexe pentru a anunța Google despre conținutul dvs. Dar nu este logic să utilizați toate aceste cuvinte cheie fara relevanța atunci când scrieți despre un anumit subiect?

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă scrieți conținutul în mod natural , fără să vă gândiți la cuvinte cheie.

Verificați când ați terminat, apoi da, puteți analiza care sunt acestea. Când le aveți, puteți înlocui cuvinte sau fraze cu unele cuvinte cheie, si definiți titluri și subtitrări cu acele cuvinte cheie, puteți răspunde la întrebări specifice, etc; dar fiți atenți, aveți grijă ca fraza sau paragraful să nu piardă sensul pe care ați dorit să-i dați.

Obtimizarea linkuri de legătură

În zilele noastre, link-urile sunt vitale pentru poziționarea web, deoarece este cea mai bună modalitate pentru Google de a înțelege că, dacă alte site-uri web sunt legate de noi, se datorează faptului că îi oferă un vot de încredere. Așadar considera că avem informații interesante și își poate ajuta utilizatorii.

De aceea, linkurile de legătură al unui site spune multe despre Google despre calitatea pe care site-ul o poate avea; dacă leagă site-uri relevante din același sector, dacă leagă site-uri „importante” și de încredere etc.

Și, de asemenea, trebuie să acordați o atenție deosebită textului de ancoră sau textului de ancorare care este utilizat pentru a face link către site-ul dvs. sau paginile sale, deoarece îl ajută și pe Google să înțeleagă mai bine pentru ce căutări ar putea fi interesant să vă poziționați.

Secrete pentru o optimizare SEO perfectă

În cele din urmă, voi indica 4 detalii foarte simple care pot fi la fel sau mai importante decât cele anterioare, dacă doriți să efectuați o optimizare bună:

Utilizați imagini: imaginile îmbunătățesc poziționarea web și atrag mai multe vizite pe site-ul dvs. web. Nu uitați ceva atât de simplu, precum să le oferiți imaginilor dvs. un nume bun sau să le dați un text alternativ atributul «alt».

Scrieți conținut unic și de calitate: poate fi cheia pentru îmbunătățirea poziționării dvs. web. Toate acestea sună foarte frumos și simplu, dar este și adevărat . Lui Google îi place conținutul util, original și, dacă este posibil, complet și bine conceput .

Alegeți un design bun: care atrage vizitatori, care vă permite să vizualizați site-ul dvs. web de pe tablete și smartphone-uri și care facilitează navigarea site-ului . Încercați să faceți un loc în care utilizatorul sa petreaca mai mult timp.

Promovează-ți conținutul: Distribuiți paginile și articolele pe rețelele de socializare inclusiv postarea de reclame pe Google Ads, Facebook Ads etc., creează o listă de abonați și participă la comunități legate de site-ul tău etc.

Da este adevarat nu există alte multe „secrete”.Trebuie doar sa ți cont de aceste câteva lucruri simple.

Când te obișnuiești să scrii pe site-ul sau pe blogul tău folosind detaliile pe care le-am explicat, vei vedea că poziționarea web se va îmbunătăți considerabil . Atunci îți vei da seama că de fapt SEO nu este complicat și dificil, doar trebuie să petreci un pic de timp.

Dacă nu aveți timp și chef, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să lăsați cineva cu experiență să facă un audit SEO și să vă ajute să vă poziționați site-ul. Dvs decideți.


Dar amintiți-vă:

Un SEO de bază și simplu vă poate pune în pozițiile de top

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *