Tot ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un hosting

Dacă nu ați creat niciodată un site sau un blog de la zero, este probabil să nu fiți întâlnit acești termeni care de multe ori sună chinezesc. Cu toate acestea, cu această postare am intenția fermă de a vă lămuri toate îndoielile înainte de a cumpăra un hosting și un domeniu pentru prima dată.

Ce este un hosting ?

Gazduirea sau web hosting este un serviciu de stocare (fișiere, imagini, e – mailuri, video …) de pe World Wide Web , de asemenea , cunoscut sub numele de Internet. Sau, în cuvinte mai simple, este ceea ce ne permite să punem la dispoziția tuturor informațiile de pe un site web, dintr-o conexiune la Internet.

Există multe companii care oferă acest serviciu, așa că va trebui să evaluați nevoile actuale și viitoare ale proiectului pentru a contempla toate posibilitățile și pentru a angaja pe cele mai potrivite. Există găzduire gratuită, valoroasă doar pentru bloggerii fără pretenții de afaceri, dar și servicii axate pe companii precum: hostinguri partajate, servere virtuale, servere dedicate la stocarea în nori sau cloud hosting .

Ce tipuri de găzduire există pentru paginile web?

Una dintre cele mai frecvente îndoieli este distincția dintre ceea ce ne pot oferi diferitele tipuri de hosting care există pentru paginile web. Prin urmare, descriem pe scurt fiecare dintre ele:

  • Găzduire partajată:  Acesta este un server al cărui hard disk este împărțit în mai multe foldere cu o capacitate de megabyte specifice și fiecare dintre ele este destinată unui web site . Site-urile web găzduite pe acest server împărtășesc procesorul, megabytes-urile RAM și conexiunea la internet.
  • Găzduire gratuită: Este cea care ne oferă, de exemplu, WordPress.com în versiunea sa gratuită, care în mod evident, are limitările sale în ceea ce privește designul, url-ul, pluginurile etc. De obicei, găzduiesc servere partajate.
  • Servere virtuale: În acest caz, hard disk-ul și memoria RAM sunt distribuite pe diferitele site-uri web găzduite pe server. În plus, ideea este că plătiți un plan cu o capacitate specifică, unde puteți găzdui mai multe site-uri web, atât timp cât nu treceți peste megabytes-urile angajate.
  • Servere dedicate: este un server dedicat 100% proiectului dvs. cu un RAM, procesor și conexiune proprie.
  • Gazduire în cloud: în acest caz, ceea ce plătiți este momentul utilizării anumitor resurse, astfel încât să puteți extinde și reduce capacitatea oricând, fiind ideal pentru proiecte cu scalabilitate ridicată la nivel web, cum ar fi un comerț electronic .

5 lucruri pe care ar trebui să le faceți înainte de a cumpăra un hosting și un domeniu

  1. Alegeți domeniul web. Acest lucru va depinde dacă este o afacere care este limitată la o anumită țară sau la nivel global, precum și natura ei. De obicei, optăm pentru numele companiei cu extensia.ro (a țării) sau .com , sau chiar cumpărăm ambele pentru a le redirecționa. De asemenea, puteți opta pentru altele mai noi, cum ar fi .shop, deși datorită utilizării reduse a clienților dvs. clienții pot fi confuzi atunci când vă caută.
  2. În cazul în care domeniul pe care doriți să îl utilizați este deja utilizat, puteți încerca să negociați cu proprietarul pentru a-l cumpăra sau să vă schimbați numele. Fără îndoială, a doua opțiune este probabil cea mai rapidă și mai eficientă. Există încă oameni care speculează cu numele de domeniu.
  3. Analizați cu un profesionist nevoile proiectului nostru : spațiu, lățime de bandă, sistem de operare, fiabilitate și disponibilitate și nivel de securitate.
  4. Servicii suplimentare oferite de compania care găzduiește : este probabil ca în compania dvs. să aveți o echipă completă de calculatoare, cu cunoștințe în dezvoltare și sisteme, dar puteți găsi, de asemenea, un designer-programator fantastic, cu cunoștințe reduse în sisteme, securitate … În acest caz , trebuie să aveți în vedere angajarea de servicii suplimentare companiei dvs. de găzduire pentru a asigura o funcționare lină a web-ului.
  5. Serviciul clienți:  Buna funcționare a gazduirii contractate va garanta companiei noastre prezența online sau nu și, prin urmare, un bun serviciu și disponibilitate pentru clienți pot fi critice, în special pentru companii precum magazinele online.

În concluzie, achiziționarea de un hosting și un domeniu implică o luare a deciziilor minuțioase care depinde nu numai de furnizorul ales, ci și de nevoile specifice ale proiectului, care trebuie evaluate în primă instanță înainte de angajare.

Și dacă aveți îndoieli sau o nelămurire , trebuie doar să comentați mai jos, pentru a vă ajuta să o rezolvați, ok?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *